Posted on

Q&A med AHL-spelare och Entreprenör Josh Healey

Q&A med AHL-spelare och Entreprenör Josh HealeyPå ytan är Josh Healey bara en annan hockeyspelare. En försvarare med 11 poäng i 54 matcher för AHL: s Stockton Heat, den 24-årige kommer sannolikt aldrig att vara en superstjärna. Men sakerna Healey gör av isen ses sällan i en hokey-spelare.

Hans app, Sports Aux, tillåter spelare att anonymt granska tidigare tränare och agenter. App-användare omfattar NHL-spelare Mark Jankowski, David Rittich, Mason Appleton och mycket, mycket mer! Appen är inriktad på föräldrar till unga spelare som letar efter agenter (eller blir utarbetade i junior ligor), liksom nuvarande spelare.

Dessutom planerar Healey att donera en del av pengarna han gör av appen till barn som vill men inte har råd att spela hockey! Nedan är fem frågor vi frågade Healey om sig själv och sin verksamhet:

Som barn, har du alltid vill spela hockey för en levande?

Ja, jag började åka skridskor när jag var 2 eller 3 år och blev kär i hockey i en mycket ung ålder. Jag är tacksam för att path hockey har tagit mig och vad som har kommit min väg på grund av det. Jag är glad att jag fortfarande kan spela idag och göra det som mitt jobb!

Hur kändes det att underteckna ett kontrakt med Calgary Flames i mars 2017?

Det var väldigt spännande och givande att veta att jag har arbetat hela mitt liv för att spela professionell hockey. Jag är glad att ha skrivit på med Calgary Flames-organisationen. Det har varit en positiv start på min pro karriär när det gäller de människor jag har träffat och hur de har hjälpt mig både på och utanför isen.

Q&A med AHL-spelare och Entreprenör Josh HealeyStockton Flames har ett par nya och anmärkningsvärda tillägg som detta år: C Dillon Dube och G Tyler Parsons. Vad tänker du på de där två?

Jag älskar båda dessa killar, jag spenderar mycket tid med Dubes på sommaren hemma så det har varit kul att ha honom runt rinken. Han är också en spelare som ger en hel del skicklighet till laget som alltid hjälper! Pars är en skönhet, älskar killen som spelare och som person. Han är en solid målvakt som arbetar så hårt som han kan varje dag för att göra laget bättre!

Din app, Sports Aux, tillåter spelare att anonymt granska tidigare tränare och agenter. Hur komden här idén till dig och berätta lite mer om sport Aux.

Idén kom när jag spelade junior hockey för Sherwood Park i AJHL. Jag hade agenter som ville representera mig och jag visste ingenting om” agenter ” och vad de skulle göra för dig då. Min mamma gjorde ett skämt i slutet av vårt första samtal säger “Vi kommer att leta upp dig på betygsätt min agent” och fick ganska blicken tillbaka från en gentleman. Några veckor senare träffade vi en Agent igen och det var det första han tog upp, ” det finns ingen ränta min agent.”Så tanken härstammar där, men några år senare gick jag in i min lokala sportaffär och såg hur mycket hockeypinnar var, den här var 319.99 och trodde att det här är galet, hur har alla råd att spela. Så i slutet av mitt sista år på Ohio State satte jag ihop ett företag som skulle hjälpa både nuvarande spelare, med information om agenter och tränare, och även skattemässigt hjälpa spelare som inte har råd att spela spelet. När Sports Aux är lönsamt vill vi som företag ge tillbaka till samhället och ge spelarna möjlighet att snöra dem om de inte har råd att göra det.

Vad är värdet för upp-och-kommande spelare som har Sport Aux som ett verktyg?

Vad är värdet för upp-och-kommande spelare som har Sport Aux som ett verktyg?Sports Aux kommer att gynna yngre spelare (och deras föräldrar) genom att ge dem trovärdig information om agenter och tränare. Vi planerar att implementera olika videor (träning, stickhantering, uppvärmning/ nedkylning) så spelare som inte har möjlighet att träna på kan göra det hemma eller på deras lokala gym, samtidigt som de har tillgång till samma instruktion som spelare som tränar med tränare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *