Boston Bruins: Vad Gick Fel?

Boston Bruins: Vad Gick Fel?“City of Champions” kommer att behöva vänta lite längre för en annan parad, som St Louis Blues inkasserade på spel 7 och stal koppen direkt från Bruins. Denna förlust visade sig inte av ingenting, det hände inte bara. Det började för länge sedan, tillbaka i 2013. Men innan vi spola tillbaka så långt, låt oss titta på serien, spel 1 till 6, för att se vad de behövde göra komma spel 7.

Översta Raden Kämpar

David Pastrnak, Patrice Bergeron och Brad Marchoch gör upp vad många hockeyfans anser den inam bästa linjen i hockey genom den vanliga säsongen. Men i cupfinalen såg de inte delen. Här är ett exempel. Bruins top forward line kombineras för 13 poäng (1,86 poäng per spel). Av dessa 13 poäng kombinerade de för 5 mål (0,71 mål per spel). Det kanske låter bra på ytan, men här är det här. I endast 2 spel (spel 1 och 6) hade de poäng med jämn styrka. Det var en tom netto mål från Brad Marchand i game one, och en David Pastrnak mål, biträdd av Brad Marchand i game 6. Det var de enda jämn styrka punkter som Bruins översta raden hade. De kombinerade för 3 powerplay-mål och 5 powerplay-assister (8 powerplay-poäng), samt två shorthanded assist för att avsluta de 13 totala kombinerade poängen. För att din bästa linje ska vara så oproduktiv med jämn styrka och att lita på det starkt på powerplay, är det ett stort problem. De behövde ändra det i spel 7. Men vet du vad de gjorde istället? De registrerade inte en enda punkt. Om det här är dina bästa spelare, med två av dem som har vunnit ett spel 7 Stanley Cup final game (2011 vs Vancouver), såg de ut som en massa rookies, som inte kunde lösa en annan rookie, i målvakt Jordan Binnington.

Deras maktspel var inte så bra som du trodde

Deras maktspel var inte så bra som du troddeDetta är inte helt sant, men powerplay var verkligen bristfällig, minst sagt, särskilt i de sista 4 spelen. I spel 1 hade de 5 powerplay möjligheter och gjorde en gång. I game 2, ett spel där St Louis vann, hade Bruins återigen 5 powerplay möjligheter och gjorde bara en gång. I spel 3, de helt vänt manus, går 4 för 4, med 4 skott. Efter de första 3 spelen fann Bruins sig 6 för 14 på powerplay, vilket är en 42,9% framgång. I spel 4, Ett spel där St Louis vann för att knyta serien, gick Bruins 0 för 2. De förlorade sedan game 5, och deras powerplay gick 0 för 3. I en do or die game 6 vann Bruins, men gick fortfarande 1 för 4 på powerplay. Slutligen, spel 7. Deras powerplay måste vara så bra som det var i spel 3, eller de kommer att finna sig i trubbel. Men de fick bara en möjlighet, och kunde inte utnyttja. Under de senaste 4 spelen gick Bruins 1 för 10, vilket är en 10% Framgång. Deras powerplay hade sjunkit 32,9% från de första 3 spelen, under de senaste 4 riktigt viktiga spelen. Det är inte ett recept för framgång, tvärtom faktiskt.

Historia

Nu kommer vi till god ol’ Tuukka Rask. Det råder ingen tvekan om att Tuukka var den största anledningen till att de var i Stanley Cup-Finalen. Jag är inte här för att säga att det var hans fel att de förlorade, det är orättvist. Men Tuukka har en historia av att falla platt på hans ansikte i de största ögonblicken … hemma. Igen, tillbaka i 2013 när Bruins tog på Chicago Blackhawks. Game one, Bruins hade en 3-1-ledning i 3rd, och Blackhawks rallied hela vägen tillbaka för att knyta den sent, med ett av dessa mål att vara savable. Sedan varade det tills trippel Övertid, där Rask släppte in ett svagt mål. Men han gjorde 59 sparar på 63 skott, så kan du verkligen klandra honom?

Bruins fortsatte med att vinna de kommande två spelen med poäng på 2-1 respektive 2-0, med Rask som spelade riktigt bra i de två spelen (liknande den här serien, på ett sätt där han spelade riktigt bra i varje spel tidigt). Sedan hände spel 4, och Rask gav upp 5 mål i reglering och 1 i övertid. Inte en bra prestation. Sedan i spel 5 gav han upp 3 mål på 8 skott under den första perioden innan han spelade mycket bättre under de närmaste två perioderna, men Bruins kom aldrig ut ur hålet de var i tidigt. Nu är det do or die i game 6. Vinn eller gå hem, Boston, puck är på din pinne. Bruins går in i den tredje perioden bunden vid en, med Tuukka har gjort bara 14 sparar på 15 skott jämfört med Blackhawks målvakt Corey Crawfords 17 sparar på 18 skott. Sedan, ca 8 minuter in, Bruins poäng att ta ledningen, och TD Garden har brutit ut. Sedan, med 1:16 kvar i tredje, knyter Chicago det. Ser ut som det kommer att bli ännu en OT i denna ser – OCH BLACKHAWKS TA LEDNINGEN. 17

SEKUNDERS MELLANRUM. På en riktig anteckning var det bindningsmålet eerily likt Pietrangelo-målet som gav Blues en 2-0-ledning. Inte på rushen som Bluesmålet, men Bruins var underlägsna framför Rask, och ett pass till Bickell framför var en gång tidigare Rask, men det sattes på exakt samma plats, förutom på handsksidan, inte blockersidan, som Pietrangelo-målet. Det är ett skott som Rask kunde ha räddat, precis som i detta år spel 7, men det kom bara ifrån honom. På det andra målet, vart fan var Rask på väg? Han kom långt ur sitt nät, aggressiv till punkten skott, men hans vinkel var långt borta. Det första skottet tippades och slog närasidan, och på grund av sin dåliga vinkel på det första skottet sträcker han sig överdrivet och hamnar på baksidan. Detta gör honom ur pjäsen, och Dave Bolland sätter den i nätet, genom Johnny Boychuk. Hökarna vann cupen. Bruins missar slutspelet de kommande två säsongerna, hyra Don Sweeney som sin nya GM, brand

Claude Julien i 2016 och anställa Bruce Cassidy. Bruins gör 2019-slutspelet, de tar ner bladen, såg blixten bli svept och ta ut laget som slog dem i Columbus. Sedan sopar de Cinderella story Carolina Hurricanes, med Tuukka Rask som den bästa målvakten i hela eftersäsongen. Spelar extremt bra genom de första 5 spelen, spelar ur hans sinne i spel 6 för att tvinga ett spel 7. Sedan ger han upp 2 mål på 4 skott under den första perioden. Den första, bra tips framför O ‘ Reilly, det är en tuff räddning att göra, men den andra, om än en dålig defensiv paus och hemsk linjeförändring av Brad Marchand, men det borde ha stoppats. Det smög under hans arm och det borde det inte ha gjort. Under den andra perioden spelade han mycket bättre, men han såg fortfarande väldigt skakig ut. Då hade han en tuff tredje period, och här är vi idag, spelar Gloria.

Slutsats

SlutsatsGå inte ner på er Bruins fans. Du har fortfarande några år på Bergeron, Marchand, Rask och Krejci, för att inte tala om unga killar som Jake DeBrusk, Danton Heinen, Karson Kuhlman, Charlie McAvoy, Connor Clifton, och Matt Grzelcyk (som jag tror var det bästa back för Bruins). Nästa år kan Bruins vara ännu momre förberedd, och ännu mer erfaren upp och ner i lineupen, med en hämnd för att få en annan möjlighet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *